Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Tips en artikelen over geld besparen

16 apps die je kunnen helpen geld te besparen

16 apps die je kunnen helpen geld te besparen

Laatst bijgewerkt: december 21, 2022

Wil jij geld besparen door slechts 15 minuten per dag te investeren? Dan zit je bij dit artikel helemaal goed. Want wij geven je namelijk 16 tips voor apps waarmee je wel heel eenvoudig geld kunt besparen. Soms hoef je na het installeren alleen nog maar te wachten op een aanbieding, of je wordt zelfs automatisch op de hoogte gesteld van prijsverlagingen. Deze lijst is voor een echte bespaarliefhebber dus een onmisbare aanvulling op het dagelijks leven.


1. Boodschappen & eten

Boodschappen en eten maken een groot deel uit van de maandelijkse kosten die je hebt. Per persoon geef je al gauw meer dan 100 tot 200 euro per maand uit. Als je daar structureel een paar procent op kunt besparen, levert dat jaarlijks natuurlijk een heleboel geld op. Daarom geven we je maar liefst 16 interessante apps waarmee je tot wel tientallen euro’s per maand kunt besparen.


1.1 Slim Koken App

De Slim Koken App is de held voor mensen die slecht zijn in gerechten bedenken. Je vult in wat je in de koelkast hebt liggen en de app maakt er vervolgens een lekker recept van. Natuurlijk moet je wel wat basisingrediënten hebben. Want de app kan natuurlijk met een lege koelkast ook niet zoveel. Toch is het een handige app wanneer je zelf wat creativiteit in de keuken mist.


1.2 Reclamefolder App

De Reclamefolder App is voor de personen die graag de foldertjes doorlezen voor kortingsacties. Maar in plaats van tientallen folders door te lezen, kun je ook de Reclamefolder App installeren. Die kijkt aan de hand van je GPS locatie welke folders bij jou verspreid worden en biedt vervolgens een compleet overzicht aan met alle aanbiedingen van supermarkten bij jou in de buurt.


1.3 Too Good to Go

Ongeveer 30% van al het voedsel op aarde wordt verspild, aldus Too Good To Go. Het bedrijf richt zich daarom op ondernemingen zoals restaurants en supermarkten die aan het einde van de dag veel goed voedsel weggooien wat nog gewoon eetbaar is. Met de app van Too Good To Go kun je voor een lage prijs een soort ‘mystery bag’ ophalen met eten van een bepaald café of restaurant bij jou in de buurt. Dat eten is nog wel gewoon goed, maar het is een stuk goedkoper dan wanneer je de volledige prijs zou moeten betalen.


1.4 Sjoprz

Vraag jij je af bij welke supermarkt de pindakaas, koffie of wijn het goedkoopst is? De app Sjoprz geeft je direct antwoord op die vraag. Je vult je boodschappenlijstje in en je ziet in één lijst welke supermarkten het product aanbieden en voor welke prijs. Onderin het scherm komt dan een eindtotaal te staan van alle supermarkten. Zo weet je direct bij welke supermarkt je het beste de boodschappen van je lijstje kunt gaan doen. Sjoprz biedt ook specifieke Sjopdeals aan. Dat zijn cashback acties waarbij je geld terugkrijgt na een aankoop.


1.5 Hiiper

De app Hiiper is vergelijkbaar met Sjoprz. Toch is de app een vermelding waard. Het gebruiksgemak is namelijk net iets beter te noemen. Zo kun je bijvoorbeeld op de computer een boodschappenlijstje maken, die je vervolgens importeert naar je telefoon. Maar dat is nog niet alles. Ook boodschappenlijstjes die je maakt op je AH account, kun je importeren naar de app en vervolgens de producten vergelijken met andere supermarkten. Vervolgens kun je de boodschappenlijst weer exporteren naar de website van AH, Coop, Jumbo en Plus zodra je erachter bent welke supermarkt het goedkoopst is. Zo ben je dus wel heel snel klaar met (goedkoop) boodschappen doen.


1.6 Scoupy

De laatste app in het rijtje met besparingen op eten een boodschappen is de cashback app Scoupy. In de app krijg je meldingen over producten die je tegen een gereduceerd tarief kunt kopen of proberen. Je neemt vervolgens je kassabon mee naar huis, maakt een foto en upload de foto in de app. Je krijgt dan vrijwel direct een deel van het aankoopbedrag teruggestort op je account. De app werkt vooral besparend wanneer je graag nieuwe dingen wilt proberen of wanneer je veel van de producten in de lijsten sowieso altijd al op je boodschappenlijstje hebt staan.


1.7 IFTTT

IFTTT betekent If This, Then That. Via de app kun je dus bepaalde acties aan elkaar koppelen. Je wilt bijvoorbeeld een notificatie op je telefoon krijgen wanneer de melk bij de Albert Heijn in de aanbieding is. Met de app IFTTT kan dat. Albert Heijn heeft diverse meldingen die je kunt instellen. Stel je geeft aan dat je een melding wilt ontvangen wanneer een productnaam met ‘wasmiddel’ erin in de aanbieding komt. Zodra Albert Heijn de nieuwe aanbieding aanmaakt, krijg jij dus direct een melding op je telefoon. Zo hoef je niet steeds de reclamefolders door te bladeren. Je kunt ook specifieke barcodes invullen als je alleen meldingen wilt krijgen wanneer een bepaald product in de aanbieding is.


2. Vaste lasten

De vaste lasten maken vaak een enorm groot deel uit van je uitgaven. Helaas bestaan er geen apps waarmee je 50% korting krijgt op je huur of hypotheek. Toch zijn er enkele interessante opties waarmee je een paar tientjes per jaar bespaart.

2.1 Jip

Rijd je veel met de auto? Dan kom je ongetwijfeld op plekken waar je niet weet waar de goedkoopste brandstof is. Gelukkig is er de app Jip. Die geeft namelijk precies aan bij welk tankstation in jouw omgeving de goedkoopste benzine te scoren is. Het loont trouwens ook om de app te installeren als je minder vaak op nieuwe plekken rijdt. Soms verhogen bepaalde tankstations eerder of juist later hun benzineprijzen dan andere tankstations. Er zijn zelfs tests met tankstations waarbij de benzineprijs gedurende één dag wijzigt. Jip zorgt ervoor dat je niet helemaal gek hoeft te worden van het rondkijken naar benzineprijzen.


2.2 Dyme

Heb jij goed in kaart waar je geld maandelijks allemaal naartoe gaat? Veel mensen hebben geen idee wat voor abonnementen en vaste lasten er maandelijks van de rekening worden gehaald. De app Dyme kan je daarmee helpen.

Je koppelt de app aan je bankrekening en die haalt er vervolgens alle maandelijks terugkerende betalingen uit. Dat zijn je vaste lasten. Vervolgens helpt de app je om die abonnementen en lasten met één druk op de knop stop te zetten. Soms kan het inzicht wat je uit de app haalt al genoeg zijn om te zien dat je echt geen 4 schermen nodig hebt bij Netflix, of dat je in de afgelopen 3 maanden 100 euro hebt betaald voor de sportschool en dat je maar 4 keer geweest bent. Dat zijn trainingen van 25 euro per keer. Dat voel je dan misschien niet in je spieren, maar het is des te pijnlijker voor je portemonnee.


2.3 Budgettool app

De Budgettool is een app die je helpt om inzicht te krijgen in je inkomsten, uitgaven en mogelijke besparingen. Hoewel de app je dus niet direct helpt met besparen, krijg je wel veel meer inzicht. En dat inzicht heb je uiteindelijk altijd nodig voordat je echt kunt gaan besparen.


3. Overige apps

Dan zijn er nog een heleboel andere apps waarmee je maandelijks geld kunt besparen, of waarmee je veel goedkoper aan bepaalde spullen komt. Kijk maar mee:

3.1 Peerby

Ken je dat gevoel? Je wilt een gat in de muur boren, maar je mist een sterke betonboor. Bij de bouwmarkt kost hij 100 euro en tweedehands nog steeds 40 euro. Een beetje veel geld voor één gaatje in de muur. De app Peerby heeft daarop een oplossing bedacht. Daar leen je namelijk spullen van andere mensen op de app. Die boor leen je dan bijvoorbeeld één dag voor 5 euro. Op deze manier zorgt de website ervoor dat je veel goedkoper uit bent dan wanneer je alle spullen zelf zou moeten kopen.


3.2 Groupon

Groupon heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. Wat begon met een kleine website is uitgegroeid tot een internationaal platform inclusief een handige app. Daar vind je allerlei kortingen, van activiteiten tot eten & drinken en cadeautjes. Alles voor een korting tussen de 20% en 70%. Het is wel aan te raden om alleen gebruik te maken van de app wanneer je echt iets nodig hebt en daar geld aan moet uitgeven. Het is namelijk heel verleidelijk om met 70% korting sushi te gaan eten, maar je geeft dan alsnog 30% meer uit dan wanneer je gewoon thuis zou eten.


3.3 Honey

Toegegeven, het is eigenlijk geen app op je telefoon. Toch verdient het een plekje in deze lijst, omdat de potentie om te besparen erg groot is. Honey is namelijk een extensie die je kunt installeren in de Chrome Browser. Ga je online shoppen en is er een veld zichtbaar waar je een kortingscode kunt invullen? Dan doet Honey dat automatisch voor je, als er een kortingscode beschikbaar is voor die website. Ideaal, want als je veel spullen online koopt, bespaar je daarmee zomaar honderden euro’s per jaar.


3.4 Marktplaats

Ook Marktplaats heeft geen introductie meer nodig. Het is dé plek waar je online tweedehands spullen kunt vinden. Dagelijks worden er tienduizenden artikelen aan Marktplaats toegevoegd. Ben jij op zoek naar kleding, meubels of sieraden? Kijk dan altijd eerst op Marktplaats voordat je besluit om het nieuw te gaan kopen.


3.5 Reshopper

Reshopper is een soort marktplaats, maar dan voor alles wat met kinderen te maken heeft. In de app zie je wat voor spullen er bij jou in de regio worden aangeboden en voor welke prijs. Daar kun je vervolgens op bieden en in contact komen met de eigenaar. Je kunt natuurlijk zelf ook geld besparen door spullen aan te bieden. In de app creëer je eenvoudig zelf een ‘Shop’ waarin je allerlei spulletjes van je kinderen kunt verkopen. Zo kan je bijvoorbeeld kleine kleren verkopen en daar weer tweedehands kleren voor terugkopen.


3.6 Yellowbag

Yellowbag is een app die jouw leven een stuk eenvoudiger kan maken. Heb je geen zin om bij diverse webshops de kortingen in de gaten te houden? Dan moet je beslist Yellowbag installeren. Stel je ziet een leuke jas in de winkel voor 100 euro. Dat vind je eigenlijk veel te duur. In de app typ je dan de naam van de jas in. Vervolgens krijg je prijsupdates wanneer de jas wordt afgeprijsd, bijvoorbeeld na het seizoen. De app is wel alleen handig als je geduld hebt en alleen nieuwe spullen wilt kopen. Soms moet je namelijk enkele weken of zelfs maanden wachten tot een bepaald kledingstuk in de aanbieding is.

Lees ook 10 tips om te besparen op online aankopen.


Zoals je ziet zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om te besparen op je dagelijks leven. Vaste lasten, eten, leuke dingen en meubels zijn allemaal dingen die je niet altijd voor de volledige prijs hoeft te kopen. Gebruik je smartphone dus slim en download vandaag nog één van de bovenstaande apps om een goedkoper leven te creëren.


Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Algemeen
foto auteur Martijn Troch
Dit artikel is geschreven door Martijn Troch

Zelfstandig ondernemer bij Martijn Troch | Communicatie en Organisatie

LinkedIn

Beste Bespaartip

blank
© Bespaarinfo.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies
enquetes invullen